Tradin Organic wint in Parijs ‘Award meest duurzame stand’

Standontwerp Tekstudio op Food Ingredients EuropeEen award voor duurzaamheid krijgen op een internationaal podium, met 1400 mede-exposanten uit meer dan 119 landen. Hoe mooi is dat! Terwijl Tradin Organic niet eens het bestaan kende van deze award. Toch komt het niet helemaal als een verrassing. Yvonne Kresinger, Facility Manager van Tradin Organic: “Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen. Ook in onze briefing naar standontwerper Tekstudio. In co-creatie met ons hebben zij een stand ontwikkeld die dat uitstraalde tot in de details. Erg leuk als dat met zo’n prestigieuze award beloond wordt!”

Tradin Organic levert als handelsmaatschappij onbewerkte biologische ingrediënten van telers uit meer dan zestig landen aan de internationale voedingsmiddelenindustrie. Yvonne: ”Dat doen we van ‘farm to the market’ met het hoogste respect voor People & Planet. Op beurzen willen we dat ook uitstralen, samen met de producten die we leveren.”

Pitch standbouwers

“Begin 2015 besloten we tot een flinke kwaliteitsslag in onze beursstand. We schreven een pitch uit met een aantal ervaren bureaus, waaronder ook Tekstudio. Onze briefing was erg compleet, inclusief suggesties van materialen, zoals pallethout en biologisch katoen. De bureaus werden uitgedaagd om met een modulair ontwerp te komen waarmee we stands van 40 tot 120 vierkante meter konden bouwen.

Met weinig afval, snellere op- en afbouwtijden, lagere transportkosten, herbruikbare en recyclebare materialen en een laag energieverbruik. En natuurlijk een duurzame uitstraling. Tekstudio ontwikkelde een voorstel dat ons het meeste aansprak. Met onder andere meubels en een bar van pallethout, met bio-katoen beklede barkrukken, sierplanten en LED-verlichting.”

In het DNA

“Deze award win je niet alleen met een stand. Duurzaamheid moet in het DNA van je bedrijf zitten en bij ons is dat zo. Wij reizen bij voorkeur met de trein, maken gebruik van biologische materialen en gerecycled papier, serveren bio en lokale producten, gebruiken i-Pads in plaats van leaflets enzovoorts. Juist die combinatie heeft ons de Award voor Most Sustainable stand opgeleverd.”

Co-creatie

“De samenwerking met Tekstudio was open en helder, waardoor we eerder tot de beste oplossingen kwamen. Heel plezierig was ook dat Tekstudio de ingewikkelde beursadministratie op zich nam, wat ons veel tijdwinst bracht. Kortom, wij zijn erg tevreden. Het is een heel persoonlijke stand geworden, waar we veel enthousiaste reacties op hebben gekregen. We kijken alweer uit naar de Biofach Neurenberg in februari!”